7mff-rtozgalsom9-gfw6p.jpg
HOVAN                      NATUR
logo.jpg Flag-of-Spain-64.png Flag-of-Romania-64.png Flag-of-United-Kingdom-64.png Flag-of-Italy-64.png Flag-of-France-64.png
stomeglio 2.png stomeglio.png
Stomeglio - Terapie cald-rece
Terapia cu gheaţă alături de terapia cu căldură reprezintă modalităţi eficiente, non-invazive, rapide, utilizate în ameliorarea durerilor musculo-scheletale.
Termoterapia este eficientă într-o varietate largă de afecţiuni care au la bază diverse grade de durere.
Principiul care stă la baza eficienţei terapiei prin căldură se referă, în principal, la activitatea musculaturii netede de la nivelul vaselor sangvine pusă în contact cu sursa de căldură în urma căreia se produce vasodilataţie cu repercusiuni benefice asupra afecţiunilor.
Crioterapia are beneficii în patologia acută musculară, osteoarticulară, în timp ce termoterapia este utilizată cu predilecţie în tratamentul patologiei cronice de aparat locomotor.
În abordarea durerii de origine musculo-scheletală, terapiile cu gheaţă, precum şi cele cu căldură, şi-au câştigat statutul prin velocitatea cu care reuşesc să calmeze factorii care provoacă durere la acest nivel
Noţiunea de crioterapie (grecescul cryo=rece şi therapie=tratament) porneşte încă din secolul al XVII-lea când a fost folosită pentru prima dată . Terapia prin căldură sau termoterapia reprezintă procesul prin care căldura, sub diverse forme, este utilizată în mod terapeutic în afecţiuni dureroase predominant musculare. Eficienţa acestor două terapii rezidă tocmai în cunoaşterea momentului (acut sau cronic) şi a patologiei specifice în care îşi exprimă beneficiul de ameliorare a durerii şi a refacerii într-un timp mai scurt.